Houtskeletbouw

Aannemer houtskeletbouw

 

Ben je op zoek naar een duurzame nieuwbouwwoning of wil je duurzaam verbouwen?

Wij zijn een ervaren aannemer voor jouw houtskeletbouw.

houtbouw skelet

Duurzame houtskeletbouwwoningen

Wij zijn gespecialiseerd in houtskeletbouw, een bouwmethode waarbij hout wordt gebruikt als hoofdmateriaal. Houtskeletbouw is een duurzame methode van bouwen die steeds meer in trek is. Er zijn tal van voordelen verbonden aan houtskeletbouw. Zo is hout niet alleen een ecologisch product. Hout heeft een stroeve, stevige en elastische constructiemateriaal dat goed tegen trillingen kan en is ideaal om te combineren met isolatie.

DOE VRIJBLIJVEND EEN AANVRAAG

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw.

CONTACTEER ONS
houtskelet bouw

Mythes houtbouw

  • een houten gebouw dat correct gebouwd is voldoet aan de strengste brandbeveiligingseisen. Bij brand verkoolt de buitenste houtlaag met een constante snelheid terwijl de onderliggende laag zijn constructieve capaciteit behoudt.
  • Is er genoeg hout en/of bos? De huidige Europese bossen voldoen qua capaciteit en er is zelfs nog groei mogelijk. Als je kiest voor FSC-gecertificeerd hout, weet je dat dit hout uit bossen komt dat goed beheerd wordt.
  • Gaat hout lang genoeg mee? Als hout droog wordt gehouden, dan kan de levensduur bij wijze van spreke oneindig zijn. Denk maar aan de oude Chinese tempels die in hout werden gebouwd.

Energiezuinig en Ecologisch

Tot slot is houtskeletbouw energiezuinig: het hout dat we gebruiken is FSC-gecertificeerd en komt uit duurzaam beheerde bossen. Wanneer je kiest voor houtskeletbouw, kies je dus voor duurzaamheid. Hout slaat CO₂ op, dit maakt dat het gebruik van hout een CO₂-voordeel oplevert ten voordele van het klimaat.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van houtskeletbouw of als je interesse hebt in onze diensten. Wij helpen je graag verder!